uspace uitvoering lounge

Innovatieve installatie

In vergelijking met traditionele lichtbronnen biedt LED verlichting vele voordelen. Dankzij het lage energieverbruik en de lange levensduur is LED verlichting duurzaam en milieuvriendelijk. Tevens zijn de LED-lampen klein, krachtig en gemakkelijk aan te sturen. Door het kleine en strakke ontwerp en het bedienbare mechanisme biedt de LED verlichting in de U-Space een strak design en zeer mooi en helder zicht. Door deze eigenschappen die hieronder zijn vermeld is LED verlichting een van de energiezuinigste type verlichting!


 • Duurzaamheid
  Gemiddelde levensduur van 50.000 branduren!

 • Laag energieverbruik
  Een LED-lamp verbruikt tussen de 2,5 en 5,0 Watt vermogen, dit is vele malen minder dan een gloeilamp/halogeenspot (30/50) Watt of een spaarlamp (10/12) Watt.

 • Milieu vriendelijk
  Een LED-lamp verbruikt maar liefst 90% minder energie dan een gewone gloeilamp en gaat ruim 50 keer langer mee! De LED-lamp is een zeer energiezuinige lamp.

 • Geen warmteontwikkeling
  De gebruikte energie om een gloeilamp te laten branden wordt voor ongeveer 90% omgezet in warmte. Bij LED-lampen word slechts 10% omgezet in warmte.

Kabels die over de plint lopen of half langs het kozijn? Bij de U-Space wordt alles verwerkt in een speciale wandgoot. Deze strak met de muur afgewerkte wandgoot is ontwikkeld zodat alle kabels weggewerkt zijn.


PV Panelen

uspace frontpage 004

Duurzaamheid is het juiste woord voor een PV-paneel, ofwel  zonnepaneel. Waarom? Omdat een PV-paneel zonne-energie omzet in elektriciteit en daardoor energiebesparend is voor de U-Space. Op een zonnepaneel zitten fotovoltaïsche cellen(ook wel zonnecellen genoemd) gemonteerd. Deze zonnecellen zijn gemaakt van silicium.

De silicium bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen een elektrische stroom lopen. Vandaar de naam fotovoltaïsche cellen(In het Grieks foto: licht en volt: eenheid elektrische spanning).

Op de U-Space liggen 3 zonnepanelen met een totale breedte van 5,1 meter. Elk zonnepaneel levert een maximaal vermogen van 250 Wp(Wattpiek), dus 750 Wp in totaal. 1Wp = ongeveer 0,85 kWh. Dit wil zeggen dat de zonnepanelen minimaal zo’n 600 kWh per jaar kunnen opwekken!